Boutique hotel Loosdrechtse Plassen: omgeven door water, ruimte en groen

Overnachten in een hotel bij de Loosdrechtse Plassen? Bistrotel ’t Amsterdammertje in Nieuwersluis ligt om de hoek. Via de Vecht voor ons hotel vaar je zo de Loosdrechtse Plassen op. En met de fiets – een schilderachtige route door de Vechtstreek – ben je in 15 minuten op je bestemming. Ontsnap aan de drukte in ons boutique hotel aan het water. Omgeven door rust, ruimte en groen.

Thuiskomen aan de Vecht

Wie wil er nou niet wakker worden aan het water? Bistrotel ’t Amsterdammertje ligt aan de mooiste rivier van Nederland: de Vecht. Ons intieme hotel vlakbij de Loosdrechtse Plassen heeft 11 kamers met uitzicht over de rivier of de sfeervolle binnenplaats. De kamers ademen luxe en comfort. Denk aan houten vloeren, authentieke balkenplafonds en kingsize bedden opgemaakt met zijdezachte lakens. We horen vaak van onze gasten dat het hier voelt als thuiskomen.

Ontdek de Loosdrechtse Plassen

Open water, zeldzame vogels, eilanden, wuivende rietvelden en moerasbos: op de Loosdrechtse Plassen kom je ogen tekort. Het plassengebied ligt in het meest zuidoostelijke deel van Noord-Holland, tussen de Vecht en de Utrechtse Heuvelrug. Het populaire recreatiegebied is ontstaan uit veenwinning in de 17e en 18e eeuw en telt verschillende plassen zoals Wijde Blik, Vuntus, Loenderveense Plas en Breukeleveense (Stille) Plas.

Buitengewoon genieten

Het Loosdrechtse Plassengebied is een veelzijdig paradijs. Kies een van de prachtige wandel- of fietsroutes uit en spot zeldzame water-, moeras- en weidevogels. Zin in gezelligheid? Schuif aan bij een van de gezellige terrassen aan het water. Uiteraard zijn de Loosdrechtse Plassen bij uitstek een watersportgebied. Je kunt hier een sloep huren, maar ook suppen, kanoën, zeilen en zelfs wakeboarden.

Gastronomisch hotel

Trek gekregen na een bezoek aan de Loosdrechtse Plassen? Bistrotel ’t Amsterdammertje is een bistro en hotel in één! In onze bistro is de drempel laag, maar het niveau hoog. Topchef André Gerrits – bekend van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje – en zijn team serveren klassiekers in een verrassend jasje. Begin de dag met een heerlijk ontbijt, geniet van een huisgemaakt stuk appeltaart op ons zonovergoten terras aan de Vecht of sluit de avond af met een espresso martini aan de bar. Bestel alleen een dessert of zet je de tafel vol heerlijke gerechtjes to share.

Fietsen of varen naar de Loosdrechtse Plassen

Vanuit ons hotel naar de Loosdrechtse Plassen? Pak een van onze elektrische huurfietsen. Onderweg geniet je van de groene omgeving en de kronkelende Vecht met haar eeuwenoude buitenplaatsen. Liever over het water naar de Loosdrechtse Plassen? Via de Vecht voor ons hotel vaar je er zo naartoe. Huur een bootje of maak een vaartocht met een schipper. Rederij de Kampioen en sloepverhuur Ariadne aan de Vecht liggen op steenworp afstand van ons hotel.